top of page

Η ιστορία του Playhealthy

Πως ξεκίνησε η ιδέα


Είμαστε η Δώρα  (Βιολόγος - Διατροφολόγος) και η Ελεάννα (Βιολόγος - Γενετίστρια) και  γνωριστήκαμε το 2012  όταν εργαζόμασταν και οι δυο σε ένα εργαστήριο γενετικής.

Οταν ξανασυναντήθηκαμε το 2020 ήμαστε και οι δυο μαμάδες με πολλούς προβληματισμούς γύρω από τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά να φροντίζουν και να αγαπούν το σώμα τους. Μέσα από τις συζητήσεις μας σκεφτήκαμε, πόσο χρήσιμο θα ήταν, να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη που αγαπάμε τόσο πολύ, τη Βιολογία, για να δημιουργήσουμε βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

Αρχικά δημιουργήσαμε εργαστήρια διατροφής, όπου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να τρέφονται υγιεινά. Τα εργαστήρια αυτά αρχικά απευθυνόταν σε μαθητές προσχολικής ηλικίας και αργότερα και σε μαθητές δημοτικού. Έπειτα, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη βελτίωση της υγείας των παιδιών, ασχοληθήκαμε με τον τομέα της σεξουαλικής αγωγής. Χρειάστηκε φυσικά να λάβουμε ειδική εκπαίδευση για να είμαστε έτοιμες να μπούμε στην τάξη και να διδάξουμε αυτό το τόσο ευαίσθητο αντικείμενο. Έτσι, το 2021 ήταν η χρονιά που τα πρώτα σχολεία μας εμπιστεύτηκαν, να διδάξουμε στους μαθητές τους για τη σεξουαλική τους υγεία και την προστασία τους από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Για να είναι το έργο μας ολοκληρωμένο θεωρήσαμε σημαντικό, παράλληλα με τα παιδιά να εκπαιδεύσουμε και γονείς, δημιουργώντας σεμινάρια γονέων τόσο για τη διατροφή όσο και για τη σεξουαλική αγωγή. 

Σήμερα συνεργαζόμαστε με σχολεία (παιδικούς σταθμούς - Νηπιαγωγεία - Δημοτικά σχολεία - Γυμνάσια) και χώρους δημιουργικής απασχόλησης, με γονείς και παιδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενες που ο στόχος του Playhealthy για υγιή και ασφαλή παιδιά έχει αρχίσει να υλοποιείται! 

bottom of page